Du søker opptak gjennom www.vigo.no.
Søknadsfristen er 1. mars hvert år (1. februar for fortrinnsrett/individuell vurdering).
Du må søke opptak hvert år.
Teknologi og industrifag passer for deg som er praktisk anlagt og har godt håndlag. Du må kunne jobbe selvstendig og være nøyaktig i det du gjør. Du bør være interessert i ny teknologi, for på dette området er det rask utvikling!
Du lærer
- om produksjonsplanlegging og produksjonsprosesser
- om automatisering og programmering av roboter
- om maskiner og produksjonsutstyr
- om kjøretøy og transport
- om kjemiske prosesser og kjemiteknikk
- om helse, miljø og sikkerhet
Du bør være
- praktisk anlagt og ha godt håndlag
- selvstendig og nøyaktig
- interessert i ny teknologi
Polarsirkelen videregående skole har høyt fokus på trivsel og resultater. Vi kan vise til gode tilbakemeldinger både på elev- og personalundersøkelser. Skolen har utviklet eget mål- og strategidokument med hovedfokus på faglig læring og utvikling. Vår styrke er at vi setter oss tydelige mål, og har klar retning på arbeidet med å lage en stadig bedre skole for våre elever.
På dette utdanningsprogrammet går du i utgangspunktet 2 år på skole + 2 år i lære.
- På Vg1 har du fellesfag og felles programfag innen teknikk og industriell produksjon. Du får grunnleggende kompetanse i teknologiske innretninger, tegninger, verktøy, produksjon og programmering.
- På Vg2 velger du fordypning (programområde) som du ønsker å spesialisere deg innenfor.
- I både Vg1 og Vg2 har du yrkesfaglig fordypning, der du får teste ut ulike lærefag og læresituasjoner.
Både i Vg1 og Vg2 har du 35 timer opplæring med både fellesfag og programfag per uke.
På våren i Vg1 bestemmer du deg for hvilket programområde du vil søke deg videre på.
Les mer og se hvilke programfag vår skole tilbyr på vilbli.no:
Etter to år i skole har du mulighet til søke lærlingeplass, og arbeide 2 år som lærling i en bedrift.
Etter fullført utdanningsprogram vil du oppnå yrkeskompetanse og fagbrev. Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning:
Med studiekompetanse har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, krever at du har visse realfag.
Les mer om krav og søknadsfrister på samordnaopptak.no.
Du som velger teknikk og industriell produksjon bør ha praktisk sans, godt håndlag og være nøyaktig. Du bør både kunne arbeide selvstendig og samarbeide med andre. Interesse for ny teknologi er også viktig.
De felles programfagene Konstruksjon og styringsteknikk, produktivitet og kvalitetsstyring, og produksjon av tjenester, skal bidra til en bred, teknisk fagplattform som etterspørres i mange bransjer, og som muliggjør mer fleksibel bruk av arbeidskraft i disse bransjene. Opplæringen skal bidra til å forebygge ulykker og skader ved å sette fokus på helse, miljø og sikkerhet. Felles programfag skal legge vekt på kvalitetssikring av produkter, prosesser og tjenester og bidra til at elevene blir kjent med arbeidslivets krav til nøyaktighet.
Gjennom opplæringen skal elevene utvikle praktiske ferdigheter, faglig innsikt, refleksjon og kritisk vurderingsevne. Det skal fremme elevenes evne til å samhandle med andre og evne til å arbeide selvstendig etter prosedyrer og tegninger og med registrering og dokumentasjon. Opplæringen skal bidra til at den enkelte utvikler flerfaglighet som etterspørres i virksomhetene, og fleksibilitet som øker mulighetene for stadig å utvikle ny kunnskap. Opplæringen i felles programfag skal gi elevene grunnleggende og enkel trening i alle deler av en produksjonsprosess med planlegging, produksjon, vedlikehold, dokumentasjon og kvalitetssikring.Sikkerhetsforståelse og kjennskap til nasjonale og internasjonale standarder og retningslinjer skal inngå
Utdanningsprogrammet fører fram til en rekke forskjellige yrker innen teknisk industri, skipsindustri, tekoindustri, bilindustri, kjemisk prosessindustri og i oljebransjen. Helse, miljø og sikkerhet står sentralt i disse yrkene, hvor det å arbeide etter prosedyrer og tegninger og med registrering og dokumentasjon er svært viktig.
Klikk på denne linken for å se hvilke valgmuligheter du får etter Vg1.
Utstyrsliste for VG1 og VG2 (Industriteknologi) (PDF, 52 kB)
Polarsirkelen videregående skole tilbyr disse Vg2-programmene:
Læreplaner for utdanningsprogrammet finner du ved å klikke på denne linken.