OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Restaurant- og matfag

Terje Holberg Avdelingsleder

 
Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt.

 

 

Elev i ved Restaurant og Matfag kverner kjøtt. - Klikk for stort bildeElev ved Restaurant og Matfag kverner kjøtt. Stein F.T.

De felles programfagene Råstoff og produksjon, Kosthold og livsstil, samt Bransje, fag og miljø på Vg1 skal medvirke til å utvikle erfaring og innsikt hos den enkelte, og evne til å velge og vurdere råvarer, produkter, produksjonsmetoder og måltider. I tillegg skal opplæringa medvirke til å utvikle evnen til omstilling hos den enkelte i bransjer med stadig endrede konkurransevilkår. Opplæringa skal gi kompetanse om mat og drikke, omsetning og servering, og kunnskap om hvor viktig kostholdet er for en helsefremmende livsstil.

 

 

Opplæringa i felles programfag skal legge vekt på mattrygghet, hygieniske produksjonsmetoder og bærekraftig utvikling. Gjennom praktisk arbeid og helhetlige, tverrfaglige arbeidsoppgaver skal opplæringa fremme arbeidsglede og gode arbeidsvaner. Felles programfag skal være yrkesrelaterte og forberede for utdanning fram til fagbrev eller svennebrev i et yrke og legge grunnlag for livslang læring.

 

Bildet viser en rett med flotte farger - Klikk for stort bildeSpennende retter fra Restaurant og Matfag

 

 

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og konditorvarer. Samt en del andre næringsmidler.

 

 

Du kan finne ut hvilke mulige valg som finnes etter vg1 og hvilke yrker utdanningsprogrammet leder frem til ved å klikke på denne linken.

 

 

På Polarsirkelen videregående skole har vi  Vg2-tilbudet:

  • Kokk- og servitørfag

 

Følg med på nettsiden polarsirkelen.vgs.no og lik Polarsirkelen videregående skole på Facebook for mere informasjon fram til skolestart.  

 

Læreplaner for utdanningsprogrammet finner du ved å klikke på denne linken.

Utstyrsliste for VG1 Restaurant- og Matfag (PDF, 149 kB)

 

Videoer laget ved vår skole:

Parteringskurs med Svein Jæger Hansen