OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Medier og kommunikasjon

Klikk for stort bildeVelger du Medier og kommunikasjon kan du bli journalist, webdesigner, jobbe innen kommunikasjon eller mye annet. Du får generell studiekompetanse og kan dermed gå videre innen en rekke andre studieretninger når du er ferdig.

May Kristin Wester

Avdelingsleder

Kunst, design og arkitektur / Drama / Medier- og kommunikasjon.

Medier og kommunikasjon Polarsirkelen

Medier og kommunikasjon (ME)

Medier og kommunikasjon gikk fra å være et yrkesfaglig studieprogram til å bli et studieforberedende utdanningsprogram i 2016.  Dette utdanningsprogrammet gir elevene generell studiekompetanse. Utdanningstilbudet er rettet mot videre studier innen journalistikk, webdesign, kommunikasjon mm. I tillegg er elevene kvalifisert til videre studier innen en rekke andre studieretninger som krever generell studiekompetanse.

Obligatoriske og gjennomgående programfag:

• Mediesamfunnet; hvor elevene lærer om nye kommunikasjons- og arbeidsformer innen mediebransjen og ellers i samfunn- og arbeidsliv. Faget gir også elevene kunnskap om mediebruk og mediepåvirkning og det leggers til rette for at elevene skal utvikle selvstendighet, samarbeidsevne og kritisk vurderingsevne
  • Medieuttrykk; er et fag hvor en skal kunne gjennomføre og dokumentere en produksjonsprosess fra ide til publisering. En skal også kunne kommentere kvaliteten på medieproduktet en har skapt og kunne bruke utstyr og programvare som krevers innen mediebransjen. Elevene skal kunne vurdere og bruke virkemidler og fortellerteknikk innen design, tekst, lyd og bilde og i tillegg kunne bruke viktige prinsipper innen farge, typografi, symboler, komposisjon, dramaturgi og retorikk i ulike medieuttrykk.

Valgfrie programfag innen dette programområdet er:

• Bilde
  • Grafisk design
  • Lyddesign
  • Tekst
  • Mediespesialisering
  • Medieutvikling

Hvis eleven ønsker et valgfritt programfag fra et annet utdanningsprogram er dette mulig. Tar en fag fra studiespesialiserende studieretning kan en få spesiell studiekompetanse etter tre år på Medier og kommunikasjon.

Følg med på nettsiden Polarsirkelen.vgs.no og lik Polarsirkelen videregående skole på Facebook for mere informasjon fram til skolestart.

Læreplan for Medier og kommunikasjon finner du ved å klikke på denne linken.