Du søker opptak gjennom www.vigo.no.
Søknadsfristen er 1. mars hvert år (1. februar for fortrinnsrett/individuell vurdering).
Du må søke opptak hvert år.
Ønsker du å jobbe i et praktisk yrke som forenkler menneskers bruk av elektrisitet i hverdagen? Er du interessert i ny teknologi og hvordan det ser ut inne i elektriske produkter?
Hvem passer studiet for?
Elektrofag passer for deg som er praktisk anlagt og har godt håndlag. Du bør være nøyaktig og systematisk. Du må også være serviceinnstilt og ha en logisk tenkemåte når du skal løse et problem.
Hva lærer du?
- installasjon av elektriske anlegg
- alarmsystemer/overvåkningsutstyr
- installasjon av lys og varme
- styring av industrianlegg og roboter
- digitale systemer
- ulike elektroniske medier
- PC, mobiltelefoner, nettbrett
- IKT- og datanettverk eller lyd- og bildenettverk
- energieffektive hus
Hva kan du bli?
- elektriker, elektroreparatør, energioperatør
- tavle-, signal- eller heismontør
- avioniker, flymekaniker
- romteknolog, data- eller produksjonselektroniker
- automatiker, FU-operatør
- kulde- og varmepumpemontør
- telekommunikasjonsmontør.
Se mer informasjon om Elektro og datateknologi på vilbli.no
Polarsirkelen videregående skole har høyt fokus på trivsel og resultater. Vi kan vise til gode tilbakemeldinger både på elev- og personalundersøkelser. Skolen har utviklet eget mål- og strategidokument med hovedfokus på faglig læring og utvikling. Vår styrke er at vi setter oss tydelige mål, og har klar retning på arbeidet med å lage en stadig bedre skole for våre elever.
På dette utdanningsprogrammet går du i utgangspunktet 2 år på skole + 2,5 år i lære.
- På Vg1 har du fellesfag og felles programfag innen elektro og datateknologi. Som elev vil du få grunnleggende kompetanse innenfor elektriske installasjoner, maskiner og apparater.
- På Vg2 velger du fordypning (programområde) som du ønsker å spesialisere deg innenfor.
- I både Vg1 og Vg2 har du yrkesfaglig fordypning, der du får teste ut ulike lærefag og læresituasjoner.
Både i Vg1 og Vg2 har du 35 timer opplæring med både fellesfag og programfag per uke.
På våren i Vg1 bestemmer du deg for hvilket programområde du vil søke deg videre på. Du kan gå videre på en rekke studieløp, blant annet:
- automatisering
- datateknologi og elektronikk
- dronefag
- flyfag
- elenergi og ekom
- kulde- og ventilasjonsteknikk
Les mer og se hvilke programfag vår skole tilbyr på vilbli.no:
Utdanningsprogrammet fører fram til yrkeskompetanse og fagbrev. Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning:
Du kan også ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
- etter Vg2 eller
- etter oppnådd yrkeskompetanse
Med studiekompetanse har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, krever at du har visse realfag.
Les mer om krav og søknadsfrister på samordnaopptak.no.
Du som velger elektrofag må kunne arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du bør være serviceorientert. Logisk tenkemåte og kreativitet er også viktig, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter. Ofte er det et krav at du har godt fargesyn.
Uten elektriske og automatiserte systemer ville det vært vanskelig å oppnå ønsket kvalitet og pålitelighet på viktige områder, som olje- og industriproduksjon, luft- og jernbanetransport og helsestell. Disse kravene vil det være vanskelig å oppfylle uten kvalifiserte fagfolk til å installere og vedlikeholde systemene. Den teknologiske utviklingen i elektrofagene krever systemforståelse og evne til omstilling.
De tre felles programfagene «Elektroniske kretser og nettverk», «Energi- og styresystemer» og «Yrkesfaglig fordypning» skal utvikle den enkeltes evne til å se sammenheng fra idé til produkt og fremme helhetstenkning, analyse og system- og sikkerhetsforståelse. Opplæringen i Vg1 elektrofag skal legge vekt på opplevelse, refleksjon, innsikt og bevisste valg knyttet til de elektriske systemene. Sikkerhetsforståelse og grunnleggende forståelse for regelverk skal være sentrale elementer i opplæringen. Videre skal serviceinnstilling og evne til å kommunisere med brukere, supportpersonell og kolleger ivaretas. Nøyaktighet, kreativitet og løsningsorientering i utførelsen av arbeidet skal også være sentrale faktorer.
Fullført Vg1 elektrofag gir deg mange muligheter videre. Du kan klikke her for å se de valgene som finnes og det mangfoldet av yrker de fører frem til.
Polarsirkelen videregående skole tilbyr disse Vg2-programmene:
- Elenergi og ekom
- Automatisering
Følg med på nettsiden polarsirkelen.vgs.no og lik Polarsirkelen videregående skole på Facebook for mere informasjon fram til skolestart.
Du kan også ta en titt på Gnizt.no
Læreplaner for utdanningsprogrammet finner du ved å klikke på denne linken.
Utstyrsliste for VG1 Elektrofag (PDF, 271 kB)