OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Studiespesialisering med teknologi og forskningslære

 

Studiespesialisering med teknologi og forskningslære er et studiespesialiserende utdanningstilbud der det legges særlig vekt på å utvikle elevenes nysgjerrighet, kreativitet og tverrfaglige forståelse, med teknologi og forskning som sentrale elementer.

 

Forskerlinjen vil samarbeide med næringsliv og institusjoner utenfor skolen, deriblant Mo Industripark og bedriftene der. Målet med bedriftssamarbeidet er å gi elevene forståelse for sammenhengen mellom skolefagene og deres praktiske anvendelse utenfor skolen. Elevene vil gjennom året ha små og store prosjektoppgaver, der noen krever samarbeid med disse bedriftene.

 

Ettersom klassen vil være samlet i de fleste fagene, vil du oppleve å være en del av et inspirerende læringsmiljø der norsk, engelsk, samfunnsfagene og alle realfagene blir satt inn i en helhetlig tankegang med stor vekt på tverrfaglighet.

 

Kort beskrivelse av de tre årene på teknologi og forskningslinjen:

 

VG1: I tillegg til fellesfagene, vil du få fem timer med faget teknologi og forskningslære 1. Hele klassen skal ha matematikk 1T (teoretisk), noe som gjør at klassen er samlet i alle fag utenom 2. fremmedspråk.

 

VG2: I tillegg til fellesfagene, har hele klassen matematikk R1, fysikk1 og kjemi1. I tillegg har du mulighet til å velge et programfag i tillegg, for eksempel biologi eller engelsk. Også på VG2 vil klassen være samlet i de fleste timene.

 

VG3: På VG3 vil hele klassen ha teknologi og forskningslære 2. I tillegg må du ha ett eller flere programfag.

 

Ikke søkt studiespesialisering med teknologi og forskningslære? Elever som har søkt ordinært studiespesialisering kan ved skolestart flyttes over til studiespesialisering med teknologi og forskningslære, dersom det er ledig plass. 

Fagkatalog for SF (PDF, 940 kB)

Teknologi og forskningslære, læreplan